News

New maths facility aims to promote collaborative learning

SND18-wk2-PakurangaPakuranga College, Auckland, has opened a brand-new facility designed to encourage mathematics students to learn collaboratively.

The college has transformed a previously underused part of its mathematics building into a dynamic new learning space, in which students will be able to engage in differentiated learning. The exciting ‘break-out’ area in the Seagar Building features walls and tables that function as giant whiteboards so students can make notes and calculations as they work together.

Vaughan Mitchell, head of mathematics is excited by the new facility: “Modern learning is about acquiring information from a range of channels, not just the teacher. Students also learn from each other and via their devices. Our focus is on the importance of active learning and exploration.

“This great new space will provide additional opportunities for our students to work collaboratively and adds a dynamic dimension to the learning experience.”

The creation of the break-out area forms part of a larger renovation programme to the college’s mathematics facilities costing over $50,000.

“This renovation of Seagar Building is a small step in a major development of the college’s infrastructure that has been planned after extensive consultation with the students, staff and the local community,” college principal Michael Williams said.

“By the end of the month the Ministry of Education will have approved the new ten year property plan, which will then be shared with the community.”

Rosie Clarke

Rosie is the managing editor here at Multimedia Pty Ltd. Feel free to contact her at any time.
Check Also
Close
Back to top button